Tuintafels in hout, aluminium, teak (ronde, vierkante, rechthoekige of ovale)

| Meer

tuintafels

 
Zonder een tuintafel in de tuin kunt u niet veel doen. Een tuin- ofwel een terrastafel heeft wel degelijk belangrijke functies.
De eerste functie is om er van alles op te kunnen zetten. Kopjes, glazen, kranten en nog veel meer. De tweede functie is de tafel dé plek waar iedereen samenkomt, dus echt een sociale plek met de tafel als middelpunt. Een tuintafel is dus een belangrijk tuinmeubel!
Een tuintafel heeft de eigenschap dat zij erg duurzaam is. Bovendien behoeven tuintafels  weinig onderhoud en schoonmaken is heel snel gebeurd. Ook zijn zij bestendig tegen hoge en lage temperaturen en zullen met gemak vele winters overleven.
Grof bekeken bestaat een tuintafel uit een onderstel met daarop een tafelblad.

De materiaalsoorten waarvan een tuintafel wordt gemaakt als tuinmeubel

ronde tuintafelEen veelvoorkomend materiaal is kunststof. Ook tuintafels van natuursteen zijn in opkomst. Hout is een geliefde soort door de uitstraling. Houtsoorten zoals teakhout en eikenhout scoren steeds beter als materiaalsoort voor een tuintafel.
 
De tafel als terrasmeubel kan verder nog gemaakt zijn van rvs en is mooi om te zien. Dat geldt ook voor tuintafels van graniet en daar zijn wel honderden soorten van. Degelijk materiaal is steen. Ook kan een tuintafel gemaakt zijn van inox, van aluminium en van arduin. Een tuintafel van glas voegt toch iets toe maar is wel breekbaar.
Prachtig, degelijk en een deftige uitstraling geven tuintafels van ijzer, smeedijzer en gietijzer.
 

Tuin- en terrastafels als tuinmeubels zijn er in diverse soorten.

opklapbare tuintafelEen makkelijke tuintafel is de opklapbare tuintafel. Even niet nodig…u klapt dit tuinmeubel in elkaar en zet het weg. Heel makkelijk bij extra visite is de verlengbare tuin- of terrastafel. Wilt u een tuintafel die opvalt, dan kunt u een design tuintafel nemen.
 
 
 
 
 
 

Terras- en tuintafels als tuinmeubelen zijn er in diverse vormen

Te beginnen met de ronde tuintafel. Tuintafels kunnen ook een vierkante vorm hebben. Iets groter zijn de tuintafels die een rechthoekige vorm hebben. En er zijn tuintafels als tuinmeubel die de vorm hebben van een zeskant of die zes hoeken hebben. Ook de ovale vorm is een optie.
 
Tafelonderstellen als onderdeel van tuin- en terrastafels
Deze kunnen gelast zijn aan het blad of zijn vastgeschroefd. Gelaste onderstellen zijn beter wat betreft de stevigheid en stabiliteit.
 
Kleuren van tuin- en terrastafels als tuinmeubels
Terras- en tuintafels zijn verkrijgbaar in de kleur groen, bruin, wit, zwart en blauw.
 

De afmetingen van tuintafelbladen als tuinmeubels

En er zijn nogal wat afmetingen. Zo is er een tuintafelblad met de afmetingen 200x100 centimeter. Ook 120x140 centimeter is mogelijk. 150x80 centimeter is een gangbare afmeting.  Nog een tuintafelblad is 180x95 centimeter.
U kunt desgewenst ook een tuin- of terrastafelblad op maat laten maken. U bent natuurlijk meer geld kwijt maar u krijgt er iets unieks voor terug.
 

Waarom een beschermhoes over de tuintafel?

beschermhoes tuintafelOp de eerste plaats hoeft u niet elke avond de tuinmeubelen binnen te zetten. U kunt gewoon uw tuinmeubels buiten laten staan en afdekken met de beschermhoes.
Ten tweede blijven uw tuinmeubels schoon en droog. De volgende zomerdag verwijdert u de beschermhoes en u gaat weer genieten van een nieuwe zomerdag.
 
 
 

Enkele prijzen van tuintafels als indicatie

Een goedkope kunststoftuintafel is er al vanaf ongeveer 70 euro.
Een dure tuintafel is er rond de 450 euro of meer.
 
Vierkante tuintafel