Tuinstoelen in riet, teak, aluminium, gietijzer, rotan, bamboe

| Meer

tuinstoelen

 
Een tuin is voor vele mensen hét rustpuntje na een lange werk- of schooldag. Eventjes helemaal ontspannen in je tuinstoel, eventjes helemaal bijkomen.
En dan wil je graag op een plaats zitten die voor jou favoriet is. En daar staat dan ook jouw tuinstoel klaar. Want jouw tuinstoel zit lekker want dat is de eerste vereiste. Bovendien moet de kleur ook kloppen met de rest van de tuinmeubelen én bij de tuin zelf.
Een tuinstoel hrt in de tuin!

Enkele materiaalsoorten waarvan een tuinstoel is gemaakt

teak tuinstoelenHeerlijk om te zien met daarbij een chique uitstraling geeft rotan. Verder zijn tuinstoelen vaak gemaakt van kunststof. Ook houten tuinstoelen en teakhouten tuinstoelen doen het goed. Tuinstoelen gemaakt van aluminium kunt u overal neerzetten in elk type tuin. Licht van gewicht en vaak opvouwbaar. Het frame is aangekleed met erg sterke glasvezels zoals met batylene en textylene stoffen.
Er zijn tuinstoelen van gevlochten kunststof. Lijkt erg veel op rotan. In diverse maten en kleuren te verkrijgen.
 
 
 

Enkele soorten tuinstoelen als tuinmeubel

Een makkelijke tuinstoel is de stapelstoel. U stapelt de stoelen op- en in elkaar. Neemt uiteindelijk de ruimte in van slechts één stoel.
Een opklapbare tuinstoel kunt u in elkaar klappen na gebruik en neemt dan erg weinig ruimte in beslag. Bovendien is een opklapbare tuinstoel als tuinmeubel ideaal om mee te nemen als u met vakantie gaat, een dagje gaat vissen of een dagje naar zee.

Een relaxstoel is een tuinstoel waarin u relaxed een boek kunt lezen of waarin u even de ogen sluit om te zonnen of na wilt denken. Is een bijzondere en goedzittende tuinstoel.
En niet weg te denken in uw tuin zijn de terrasstoelen. Zitten fijn en zijn vaak in elkaar te stapelen. Meestal gemaakt van rotan.
Heerlijk bijkomen doet u zeker in een loungestoel. Prettig zitten, een fijne rugleuning en gemaakt van prima materiaal. Er zijn kleine modellen en grote modellen en ook in diverse kleuren verkrijgbaar.
 
 
 
Eenvoudig en sterk zijn en in meerdere standen te zetten zijn de verstelbare tuinstoelen. U kunt rechtop zitten en u kunt uw verstelbare tuinstoel in diverse standen zetten, zelfs in een comfortabele ligstand. Zo geniet u volop van de zon.
Een plooistoel heeft een aangename vorm die goed is voor de rug en benen. De houten latten zijn ietsjes gebogen en dat geeft juist het prima zitgevoel. Is in vele afmetingen verkrijgbaar.
De ligstoel is niet meer weg te denken uit de tuin. Een fijn en praktisch tuinmeubel. Is in de regel verstelbaar waardoor de ideale ligpositie kan worden aangenomen om lang van de zon te genieten.

Enkele vormen tuinstoelen als tuinmeubel

houten tuinstoelenEr zijn tuinstoelen die een lage zit hebben en een hoge zit. Vooral voor ouderen is een hoge zit makkelijk.
Er zijn tuinstoelen met en zonder rugleuning.
 

In welke kleuren zijn tuinstoelen?

De kleur is afhankelijk van het materiaal waarvan uw tuinstoelen zijn gemaakt. Zo is een kunststof tuinstoel verkrijgbaar in onder andere groen, blauw en wit.
Stapelbare tuinstoelen zijn er in het rood, in het oranje, lichtgrijs en in ivoorkleur.
Rotan tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin, naturel en in grijs.
 

Enkele prijzen van tuinstoelen ter indicatie

Een goedkope tuinstoel is er al rond de 10 euro en is gemaakt van kunststof.
Een dure tuinstoel zal komen te liggen rond de 270 euro.
 
Relaxstoel