Tuinbanken en Loungebanken voor tuin, terras, veranda en zwembaden

| Meer

tuinbanken

 
Een tuinbank is zeker een aanwinst in uw tuin als tuin- en als terrasmeubel. Een mooie plaats hiervoor is onder een boom. Gezellig genieten van de laatste zonnestralen en met uw partner en kinderen de dag doornemen. In de avond samen met uw partner genieten van elkaar en van een lekker glas drinken. Een tuinbank is een fijn tuinmeubelonderdeel waar u veel en lang plezier van zult hebben.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Materialen waarvan tuinbanken worden gemaakt als onderdeel van terrasmeubelen en tuinmeubelen

  • houten tuinbankenTuinbanken kunnen worden gemaakt van hout. Wel behandelen om wegvreten van insecten te voorkomen en ook behandelen om de kleur te bewaren.
  • Ook van teakhout kan een tuinbank worden gemaakt. Goed bestand tegen rotten, vervormen en uitzetten. Gaat langzaam verkleuren in de loop der jaren.
  • Een andere geschikte houtsoort is Bankirai. Heeft van zichzelf veel olie en een erg dichte structuur. Daardoor is het spijkerhard en bijzonder resistent tegen verrotting, slijtage en invloeden van insecten.
  • Nog een ideale houtsoort is ceder. Goed bestand tegen verrotting en vervorming maar heeft een mindere duurzaamheid omdat deze houtsoort vrij zacht is.
  • Een bijzonder materiaal is steigerhout. Geeft een aparte uitstraling!
  • Metaal is ook een materiaal dat vaak wordt gebruikt. Eén keer per jaar schoonmaken met een wax of met een effectief schoonmaakmiddel.
  • Een tuinbank van natuursteen is prijzig maar gaat uw verdere leven mee. De zitting is koud maar dat kan worden opgelost door een zitting of rugleuning van hout.
  • Zelfs een tuinbank van beton behoort tot de mogelijkheden. Wel moet u het beton waterresistent maken. Daar zijn middelen voor te krijgen.
  • U kunt zelf uw tuinbank ontwerpen en daarna zelf maken.
 

Soorten tuinbanken als onderdeel van terrrasmeubelen en tuinmeubelen

loungebankDe loungebank is de blikvanger in de tuin. Mooi, groot en fijn afgewerkt.
De loveseat, en het woord zegt het al, is de tuinbank voor twee mensen die elkaar wel mogen. Trefwoorden zijn knusheid, bescherming en warmte. Tussen beide zitplaatsen bevindt zich een tafeltje.
De Engelse tuinbank is veruit het meest bekend. Gewoon een tuinbank!
 
 
 

Enkele afmetingen van enkele tuinbanken als onderdeel van terrasmeubelen en tuinmeubelen

tuinbankEen breedte van 220 centimeter en een zithoogte van 46 centimeter.
Ook een breedte van 200 centimeter en een zithoogte van 44 centimeter is mogelijk.
Erg knus met een breedte van 159 centimeter en een zithoogte van 45 centimeter.
En natuurlijk zijn er nog meer tuinbanken met andere afmetingen verkrijgbaar!
 
 
 
 
 

Prijzen als indicatie bij tuinbanken als onderdeel van terrasmeubelen en tuinmeubelen

Een goedkope tuinbank is er al vanaf ongeveer 30 euro. Een dure tuinbank, en dan heeft u wel iets in de tuin staan, kost dan rond de 600 euro.