RVS tuinmeubelen - tuinmeubels - terras en veranda meubelen

| Meer

rvs tuinmeubelen

 
Terras- en tuinmeubelen van rvs (of roestvrij staal) waren vroeger al populair, vandaag de dag nog populair, en morgen ook nog steeds populair. Dat komt omdat rvs niet roest, lekker licht van gewicht is dus makkelijk hanteerbaar, en ook nog eens betaalbaar. Het comfort is prima te noemen en noemenswaardig onderhoud zit er niet aan.
Rvs terras- en tuinmeubelen passen daarom in élke tuin!
 

Wat betekent de afkorting rvs en wat is het precies?

Vaak wordt gedacht dat rvs Roest Vrij Staal betekent. En dat is niet waar! Rvs betekent namelijk Roest Vast Staal. Het mag pas Roest Vast Staal heten indien er op zijn minst 10,5 procent chroom inzit, 8 procent nikkel en maximaal 1,2 procent koolstof. De rest van rvs bestaat uit ijzer.
Let op! Rvs mag nooit en te nimmer worden bewerkt met stalen voorwerpen. Op rvs zit een `oxide-huid`, en die wordt dan beschadigd. Het resultaat zal zijn dat het rvs- product gaat roesten.
 

rvs tuinmeubels

Hoe uw rvs tuin- en terrasmeubelen te beschermen en te onderhouden

U kunt gebruikmaken van een zogenaamde `roestvoorkomer`. Deze beschermt uw tuin- en terrasmeubels tegen alle weersinvloeden.
Na een bepaalde tijd kunnen uw tuinmeubels wat dof worden. Dat is normaal en daar hoeft men zich geen zorgen over te maken. Voor dit probleem kunt u een speciale reiniger kopen.
 

Eigenschappen van rvs bij gebruik als tuin- en terrasmeubelen

  • Een royale collectie aan tuin- en terrasmeubelen van een betaalbaar niveau.
  • Kan een dun laagje roest ontstaan door zout of fijne stofdeeltjes.
  • Is sterk en heeft zeker een luxe uitstraling.
  • In principe kunt u uw tuin- en terrasmeubels het hele jaar door buiten laten staan.

 

rvs tuinmeubelen

In het kort enkele rvs hoofdsoorten die het meest voorkomen

Te beginnen met austenitisch, daarnaast de soort martensitisch en ferritisch rvs.
 

Terras- en tuinmeubelen die van rvs zijn vervaardigd

rvs tuinmeubelenZo is er een tuintafel van rvs. Ook complete tuin- en terrassets zijn er van rvs. Prachtig om te zien en een genot om in de stoelen te zitten. Dus ook voor tuinstoelen en voor de leukste en handigste accessoires. Zo is er een bijzettafeltje van rvs en, leuk en makkelijk voor de kinderen, krukjes van rvs. Comfortabele tuinbanken zijn er van rvs en een voetenbankje hoort ook bij de collectie evenals een voortreffelijk liggend ligbed. En de schommelbank van rvs zal en mag niet ontbreken in uw tuin.
Alles wat terras- en tuinmeubelen betreft is er van rvs en het is een goed doordachte keuze.
 

Ook mogelijk!

En het is inderdaad mogelijk om al uw terras- en tuinmeubelen zelf te ontwerpen. Daarna laat u uw ontwerpen realiseren. Het eindresultaat is uniek te noemen. Helemaal aan uw wensen aangepast, helemaal aan uw tuin aangepast.
 

Combinatie van rvs met andere materialen als tuin- en terrasmeubelen

Rvs kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld hardhout, met hardsteen, met kunststof en met graniet.
 

Tot slot

Terrasmeubels en tuinmeubels van rvs zijn schitterend om te zien, prettig om mee om te gaan en zeer eenvoudig in het beschermen en onderhouden.
De aankoop van rvs tuinmeubelen is dan ook zeker verantwoord want u heeft er vele vele jaren plezier van.
 
rvs terrasmeubelen