Rotan tuinmeubelen - tuinmeubels - terras en veranda meubelen

| Meer

rotan tuinmeubelen

 
Rotan is een eerlijk product en is bovendien voor de honderd procent een natuurlijk product. Rotan tuin- en terrasmeubelen zien er niet alleen geweldig uit, zij zijn ook geweldig wat het comfort betreft en hebben bovendien een nonchalante doch chique uitstraling. En dat alles treft u alleen bij rotan tuinmeubelen aan!
 

Informatie over rotan gebruikt voor terras- en tuinmeubels

Rotan is afkomstig van de rotanpalm. Het is een lange slingerplant die in de subtropen voorkomt en kan wel 150 tot 200 meter lang worden. De diameter van rotan variert van 3 tot 5 centimeter.
Om rotan in de juiste vorm te krijgen, wordt het verhit. Daarna wordt het om een mal gebogen om zo de juiste vorm te verkrijgen. De frames worden daarna aan elkaar geschroefd.
Het hele proces gebeurt met de hand en daardoor kunnen kleurverschillen ontstaan  en kleine verschillen in de maat. En daardoor ontstaat nu juist het unieke in de rotan tuinmeubelen; er is geen  exemplaar dat gelijk is aan het andere. De bekenste soort rotan is Manou.
De meeste rotan tuin- en terrasmeubelen komen uit Indonesië.
 

rotan tuinmeubelen

 

Het onderhoud van rotan bij terras- en tuinmeubels

Er is zeer weinig onderhoud! Wat u moet doen is regelmatig uw rotan tuinmeubelen afnemen met een vochtige zeem.
Om uitdroging en schimmelvorming te voorkomen is moet u regelmatig uw rotanmeubels even sprayen met water.
 

Eigenschappen van rotan dat wordt gebruikt bij terras- en tuinmeubels

rotan tuinstoelenRotan is taai maar toch erg buigzaam. Heeft een bijzondere fijne en chique uitstraling en daardoor zijn uw tuinmeubelen echt een aanwinst in de tuin.
Rotan is ook erg milieuvriendelijk want het is een echt natuurproduct. De tuinmeubelen en terrasmeubelen worden met de hand gemaakt en voorzien met een afwerklak die zeer weinig belastend is voor het milieu.
 

Tuin- en terrasmeubelen van rotan

De rotan loungebank. Er is een loungebank uit één geheel, een loungebank voor twee en een loungebank voor drie personen.
 
De rotan tuinstoel is in diverse afmetingen verkrijgbaar.
 
De rotan tuinmeubelset bestaat uit een tafel met standaard vier rotan tuinstoelen. In vele vormen beschikbaar.
 
De rotan voetenbank kan mét kussen of zonder kussen.
 

Kussens en sierkussens

En die zijn onmisbaar in elke loungebank en in elke tuinstoel. In diverse kleuren, in diverse maten en in diverse dikten verkrijgbaar.
 

Rotan accessoires

En die zijn er om uw tuinmeubel- of terrasset nóg mooier uit te laten uitkomen. Wat te denken van een rotan bijzettafeltje, machtig om te zien, en zo zijn er nog meer!
 

De aankoop van rotan tuinmeubelen

En dat zal een prima aankoop blijken te zijn. Duurder misschien dan een andere stof wat tuinmeubelen betreft maar u krijgt er wel iets indrukwekkends voor terug. Om in bezit te komen van rotan tuinmeubelen kunt u het internet eens inschakelen, veel plezier met het ontdekken van rotan en veel succes met uw rotan tuinmeubelen!
 
rotan loungeset