Rieten tuinmeubelen - tuinmeubels - terras en veranda meubelen

| Meer

rieten tuinmeubelen

 
 
Wanneer aan rieten tuinmeubelen wordt gedacht, krijgt men al gauw de neiging te denken dat rieten tuinmeubelen ouderwets zijn, en dat is zeker niet waar!

Vooral in tuinen waar veel groen aanwezig is, komen rieten tuinmeubelen nóg beter tot hun recht. En wat te denken van de fantastische uitstraling die rieten tuin-en terrasmeubelen geven…geweldig!
 

 

 

Enkele soorten riet die worden gebruikt voor het maken van tuinmeubelen en terrasmeubelen

rieten tuinmeubelsDe eerste soort is natuurlijk riet ook wel pitriet genoemd. Is een product van de rotanliaan.
Een andere soort is kunstriet. Is gemaakt van een kunsthars of van vinyl. Wordt in dunne reepjes om een frame aangebracht en op deze manier komt een rieten tuinmeubel tot stand.
 
 
 
 
 
 

Enkele eigenschappen van natuurlijk riet gebruikt bij tuinmeubelen en terrasmeubelen

  • Natuurlijk riet is sterk en toch ook heel buigzaam. Uw gewenste kleur ontstaat na het beitsen.
  • Ongelakt riet is niet erg goed bestand tegen weersinvloeden.
  • Dan kan een doffe kleur ontstaan na veelvuldig aan de zon te zijn blootgesteld.
  • Vocht is niet goed voor natuurlijk riet. Er kunnen zelfs schimmels en mos ontstaan. Het wordt daarom aanbevolen uw rieten tuin- en terrasmeubelen binnen te zetten tijdens minder weer.

Rieten tuinmeubels


Enkele eigenschappen van kunstriet gebruikt bij tuinmeubelen en terrasmeubelen

  • Het materiaal, het kunstriet dus, is kleurvast.
  • Kunstriet is waterdicht en dat betekent dat kunstriet erg makkelijk is schoon te maken.
  • Tuin- en terrasmeubelen van kunstriet gaan bijzonder lang mee.
 

Onderhoud van rieten tuinmeubelen en terrasmeubelen

Natuurlijk riet heeft meer onderhoud nodig dan kunstriet. Tuin- en terrasmeubels van natuurlijk riet dienen droog te worden opgeslagen bij mindere weersomstandigheden. U kunt deze meubels ook afdekken met een hoes. Afdekken met een hoes vergroot echter de kans op schimmelvorming.
Tuin- en terrasmeubels van kunstriet kunt u het hele jaar gewoon buiten laten staan. Wanneer u weer gebruik wilt maken van uw tuin- en terrasmeubels, dan hoeft u alleen maar uw tuin- en terrasmeubelen af te spoelen.
 

rieten tuinmeubelen

Welke tuinmeubelen en terrasmeubelen worden van riet gemaakt?

Op de eerste plaats is er een enorme keuze wat betreft terrasstoelen. Prachtig om te zien is ook de rieten fauteuille. In de schaduw zitten is nu nóg aangenamer met een mooie en luxe rieten parasol.
Ook de rieten tuin- en terrastafels zijn er in diverse soorten. Zo is er een rieten tuintafel met drie poten en met vier poten. Het blad van de tuin- en terrastafel is er in diverse doorsneden en er zijn ook vierkante rieten tuin- en terrastafels te koop.
Sierlijk in uw tuin en fijn om naar te kijken is de rieten bloembak. In diverse soorten en diverse hoogten beschikbaar. Wat beslist zeker niet in uw tuin of op uw terras mag ontbreken is de sierlijke rieten ligstoel, mooi hoor!
En in al deze mooie ligstoelen, terrasstoelen en tuinstoelen horen mooie dikke kussens. Volop verkrijgbaar en in alle maten, kleuren en dikten.
 

Daarom rieten tuinmeubelen!

Rieten tuin- en terrasmeubelen geven uw tuin een zekere status. Prachtig om te zien en past in elke tuin en op elk terras. De kleurverschillen tussen het riet en de groene planten en bomen zullen een extra dimensie aan uw tuin geven. Een prima materiaal dat riet!
En wilt u nu op zoek naar deze heerlijke tuin- en terrasmeubelen, ga dan maar eerst eens kijken op internet.
 
rieten tuinmeubelen