Onderhoud tuinmeubelen en terrasmeubelen

| Meer

onderhoud tuinmeubelen

 
Nieuwe tuinmeubelen koopt u niet elke dag. Vaak is er een behoorlijk geldbedrag mee gemoeid. Om van uw investering te kunnen blijven genieten, is onderhoud aan uw tuinmeubelen noodzakelijk.
Het onderhoud dat u moet doen is afhankelijk van het materiaal.
Wat u atijdl kunt doen om het onderhoud te verminderen, is om uw tuinmeubelen in de avond en na het zomerseizoen binnen te zetten. Zorg dan wel voor verluchting om aanslag, insecten en schimmel en mos te voorkomen.
 

Het onderhoud van houten tuinmeubels

Er kunnen kleine scheurtjes ontstaan door de felle zon. Om de scheurtjes niet groter te laten worden en te beschermen tegen houtrot, is het aan te bevelen uw tuinmeubels twee keer per jaar in de olie te zetten.
 

Het onderhoud van teakhouten tuinmeubels

Teakhout is van zichzelf al vettig. Om vetvlekken op de tafel te voorkomen kunt u die het beste reinigen met groene zeep en lauw water. Deze werkwijze geldt uiteraard ook voor de stoelen. Bovendien krijgt u van het reinigen tuinmeubels met een nůg mooiere uitstraling!
 

onderhoudsproducten tuinmeubelen

 

Het onderhoud van hardhouten tuinmeubels

Hardhout vraagt weinig onderhoud. U moet wel regelmatig uw hardhout behandelen met hardhoutolie of met een hardhoutprotector. Op deze manier zullen uw hardhouten meubelen niet uitdrogen. De behandeling moet u twee keer per jaar doen.
 

Het onderhoud van aluminium tuinmeubels

En dit materiaal is wel erg onderhoudsvriendelijk! Reinigen doet u met een schoonmaakmiddel dat geen krassen veroorzaakt. Met een polish brengt u er een beschermlaag op en dat is tegelijk vuilafstotend. Dit materiaal, aluminium, wordt veel gebruikt omdat het zo licht is en erg sterk.
 

Onderhoud van rotan tuinmeubelen

Rotan kan uitdrogen. Dan wordt het breekbaar en dat is niet de bedoeling. Om uw rotan tuinmeubelen in topconditie te houden hoeft u slechts enkele keren de rotan tuinmeubels voorzichtig nat te maken. Het wordt echt afgeraden om chemicaliŽn of meubelolie te gebruiken.
Na verloop van tijd zal de reeds aangebrachte laklaag afslijten. Om een nieuwe laag op de brengen kunt u het beste botenlak gebruiken.
 

Onderhoud van rvs tuinmeubelen

En dit materiaal is het beste voor tuinmeubelen. Het kan normaal gesproken nooit roesten, heeft geen onderhoud nodig en heeft een superlange duurzaamheid. Toch kan zelfs rvs roesten door de volgende omstandigheden
  • In contact met grondwater. Daar zit namelijk ijzer is en kan roestvorming te weeg brengen.
  • In een zure of zoute omgeving. Bij zee of bij een zwembad waar chloor in zit.
  • Ook door in contact te komen met andere metalen die wél kunnen gaan roesten.
    Voor het schoonmaken volstaat zachte zeep met lauw water.
 

Onderhoud van rieten tuinmeubelen

Regelmatig afstoffen en schoonmaken met zachte zeep en lauw water.
 

Onderhoud van bamboe tuinmeubelen

Aangeraden wordt om bamboe tuinmeubelen in de winter binnen te zetten. Dan gaan deze langer mee. Ook een keer in de olie zetten is goed voor bamboe. Bamboe tuinmeubelen zijn al gelakt. Deze laag zal er langzaam afslijten. Om een nieuwe laag op te brengen kunt u het beste botenlak gebruiken.
 

Onderhoud van plastic tuinmeubelen

Zet uw plastic tuinmeubels binnen na de zomerperiode. Reinigen doet u het beste met zachte zeep en lauw water. U kunt hierbij een zachte borstel gebruiken.
 

Onderhoud van kunststof tuinmeubelen

En dit materiaal wordt heel veel gebruikt om tuinmeubels te maken. Dat heeft in het bijzonder te maken omdat kunststof erg onderhoudsarm is. U hoeft in principe kunststof tuinmeubelen nooit binnen te zetten. Wanneer de zomer voorbij is, kunt u uw kunststof tuinmeubelen afdekken met speciale hoezen.
 

Tip!

Als u gebruik gaat maken van schoonmaakproducten, lees dan nauwkeurig de gebruiksaanwijzing. Vaak wordt dat vergeten! Het gevolg kan zijn dat uw tuinmeubels er niet meer zo mooi en glanzend uit kunnen gaan zien.
 
Onderhoudsproducten tuinmeubels