Kunststof tuinmeubelen, de meest onderhoudsvriendelijke tuinmeubels

| Meer

kunststof tuinmeubelen

 
Kunststof biedt oneindig veel mogelijkheden, ook wat het vervaardigen van tuinmeubelen betreft. U vindt tuinmeubelen die in diverse vormen en kleuren beschikbaar zijn; de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt!
 

Wat is een kunststof?

Is een chemische verbinding, gemaakt door scheikundige processen. De grondstof voor kunststof is aardolie. Deze wordt omgezet in polystyreen en in polyethyleen. Daarna worden er toevoegingen aan gegeven. Deze kunnen er ondermeer voor zorgen dat kunststof zacht wordt of dat de duurzaamheid wordt verlengd.
 

Eigenschappen van kunststof bij tuinmeubelen

  • Kunststof is erg licht van gewicht.
  • En daardoor makkelijk hanteerbaar.
  • Is weersbestendig dus u kunt uw tuinmeubelen gewoon het hele jaar buiten laten staan. Toch is het altijd beter om uw tuinmeubelen binnen te zetten in de winter.
  • Ook bijzonder kleurvast.
  • Kunststof is erg eenvoudig schoon te maken.
  • Met kunststof zijn er trendy vormen en contouren mogelijk.
  • En erg belangrijk wat het milieu betreft, kunststof is helemaal te recyclen.
 
kunststof tuinmeubels

Kleuren van kunststof tuinmeubelen

Vooral donkergroen en donkerblauw zijn veelgevraagde kleuren. In mindere mate wit en grijs.
 

Welke tuinmeubelen worden gemaakt van kunststof?

kunsstof tuinmeubelsetsTuintafels, en die kunnen inklapbaar zijn of uitklapbaar zodat uw tuintafel groter wordt. Een kunststof tuintafel kan ondermeer een ronde vorm hebben, een smalle vorm, een vierkante, een ovale vorm en een rechthoekige vorm.
Ligbedden en enkele modellen zijn het loungeligbed, een verstelbaar ligbed, een gegolfd ligbed en het inklapbaar ligbed.
Tuinstoelen in vele modellen en maten. Zo zijn er standenstoelen ofwel instelbare stoelen.
Inklapbare stoelen zijn makkelijk als u een dagje naar de bossen of naar het strand gaat. Stapelstoelen nemen weinig ruimte in beslag dus ideaal als u over niet al te veel opbergruimte beschikt en tuinstoelen met of zonder armleuningen.
Voetenbankjes zijn tuinmeubels om heerlijk uw vermoeide voeten op te leggen. Zijn er in diverse afmetingen en vormen en kleuren.
Tuinbanken zijn een prima aanvulling op het kunststof tuinmeubelset. Voor uw tuin is er een fijne loungebank. Het aloude en bekende parkbank is er ook. Tenslotte nog de tennisbank en de boombank.
Tuinmeubelsets. Standaard heeft een tuinmeubelset 4 tuinstoelen en een tuintafel. Meestal heeft de tuintafel een ronde of vierkante vorm. Een tuinmeubelset kan ook bestaan uit 4 stapelbare tuinstoelen met een ronde of vierkante tuintafel.
Een echte aanvulling bij uw kunststof tuinmeubelen zijn de kunststof plantenbakken en bloembakken. Deze zullen uw tuin nóg meer opfleuren. En eigenlijk zijn beiden onmisbaar in uw tuin!
Accessoires doen het altijd goed en maken uw zomer toch prettiger. Vooral als u een bijzettafeltje heeft. Gewoon erg handig voor de kleine spullen. Dat geldt ook voor een koffietafeltje.
Om de kinderen bezig te houden is een schommel het einde! Ook een glijbaan zal erg goed scoren bij uw kroost. En wat te denken van een heuse wip…echt wel een aankoop waar u geen seconde spijt van zult krijgen!
 

kunststof tuinmeubelen

 

Onderhoud van kunststof tuinmeubelen

En er is weinig onderhoud aan uw kunststof tuinmeubelen. Het enige wat u moet doen is uw tuinmeubelen afnemen met sodawater. Daarna afspoelen met water en uw kunststof tuinmeubelen staan weer voor u klaar.
 

Nawoord

Kunststof tuinmeubelen zijn functioneel, onderhoudsarm, prettig in gebruik en hebben een erg lange duurzaamheid. Om kunststof tuinmeubelen te kopen zal dat een prima aankoop blijken. U kunt voor alle informatie, en natuurlijk voor de prijzen, eens gaan kijken op het internet.
 
kunststof ligbed