Houten tuinmeubelen - tuinmeubels - terras en veranda meubelen

| Meer

houten tuinmeubelen

 
 
 
 
 
Houten tuinmeubelen dragen zeker bij tot de natuurlijke uitstraling van de tuin. Met houten tuinmeubelen kunt u wat kleuren betreft varieren. U kunt uw tuinmeubels de kleur meegeven die u mooi vindt. Bovendien gaat hout bijzonder lang mee dus een interessante en verantwoorde aankoop.
 

Wat is hout?

Dat is het voornaamste bestandsdeel van een boom. Hout is een erg belangrijk constructiemateriaal en dat is ondermeer terug te zien in tuinmeubels.
 

Enkele algemene soorten hout als tuinmeubelen

  • houten tuinmeubelsNaaldhoutsoorten zoals grenen en vuren. Zijn vrij zacht.
  • Loofhoutsoorten zoals eikenhout en mahonie. Zijn zwaar en hard.
 

Wat is hard- en wat is zachthout?

Bij hardhout hebben de vezels een dikke wand en zijn erg hecht en vast met elkaar verbonden.
Bij zachthout zijn de vezels dunwandig en onderling niet sterk met elkaar verbonden.
 

Eigenschappen van massief hout

  • Hout blijft altijd werken. Dat komt door het krimpen en zwellen.
  • Hout zet niet uit onder invloed van warmte.
  • Door onregelmatig krimpen ontstaan scheuren en kromtrekken.
  • Tijdens drogen van hout is de krimp in de lengte eigenlijk te verwaarlozen.
  • De krimp is altijd in de breedte en altijd naar het hart toe.

 

houten tuinmeubelen

Bescherming van hardhout als tuinmeubelen

Tuinmeubelen in de olie zetten. Dat moet in twee lagen en de handeling moet twee keer per jaar. Door deze handelingen behoudt het hout zijn unieke en natuurlijke uitstraling. Ook zullen de tuinmeubelen daardoor niet grijs worden.
Tuinmeubelen kunnen beschermd worden door een beits. Neem geen kleurloze transparante beits want deze beschermd niet voor buiten.
 

Bescherming van zachthout als tuinmeubelen

Geen olie gebruiken. Wel een product gebruiken dat het vocht goed reguleert. Dat houdt in dat de verf er minder snel afgaat. Dus er moet een goed ademende dekkende beits worden gebruikt.
 

houten tuinmeubelen

 

Onderhoud van houten tuinmeubelen

Regelmatig controleren hoe de status is van uw houten tuinmeubelen. Bij schade kunt u de tuinmeubelen lichtjes afschuren, behandelen en lakken of van een nieuw verfje voorzien.
 

Welke tuinmeubelen worden er van hout gemaakt?

Van hout kunnen tuinbanken worden gemaakt. De bekendste tuinbanken zijn de boombank en de parkbank.
 
Ook natuurlijk tuintafels en die zijn er in diverse vormen. Die vorm kan rond zijn, ovaal, rechthoekig en vierkant. Bovendien kan een tuintafel nog verstelbaar zijn of worden uitgetrokken.
 
Tuinstoelen. En onder die tuinstoelen vallen onder andere de inklapbare tuinstoelen, de opstapelbare tuinstoelen, de schommeltuinstoel en de tuinstoel met en zonder armleuning.
 
Ook van hout gemaakt zijn de plantenbakken en de tuinbloembakken. Deze zijn er in vele vormen en afmetingen.
 
Ligstoelen worden ook van hout gemaakt. Ook in enkele modellen en afmetingen.
 
Houten parasols zijn onmisbaar in uw tuin. De stoffen bedekking is er in vele kleuren en motieven en geven een vrolijk gezicht aan de tuin.
 
Houten tuinmeubel accessoires zijn onmisbaar. Zo is een koffietafeltje erg praktisch en ook nog eens leuk om te zien. En dat geldt ook voor een houten dienblad. Past zo mooi bij de rest van uw houten tuinmeubelen. Met een bijzettafeltje kunt u blijven liggen want u kunt er allerlei dingen op zetten. Uw kopje koffie bijvoorbeeld, de gazet of een koel glas drinken.
 

Verdere informatie over houten tuinmeubelen

Prijzen van houten tuinmeubelen zijn erg moeilijk aan te geven. Er is zoveel aanbod, en daar kunt u uw voordeel mee doen. Kijk maar eens op het internet. U komt beslist wel een interessante aanbieding tegen!