hardhouten tuinmeubelen

 
Meubels gemaakt van hardhout zijn prachtig om te zien. Het is een eerlijke én heerlijke houtsoort waar u ongetwijfeld jaren en jaren lang plezier van zult hebben.

Het begrip hardhout

hardhout tuinmeubelenDe naam `hardhout` komt van het Engelse `Hardwood` en dat betekent loofhout.
De term `hardhout` zegt echter niets over de duurzaamheid of hardheid. Toch wordt deze term vaak gebruikt met betrekking tot de duurzamere en hardere houtsoorten.
 

Enkele houtsoorten die worden gebruikt voor hardhouten tuinmeubelen

Western Red Cedar kan zelfs onbehandeld worden gebruikt maar zal daardoor wel gaan vergrijzen. Is afkomstig uit de westkust van de Verenigde Staten en van Canada.
Deze houtsoort zal weinig zwellen of krimpen. De lak of verf blijven daardoor bijzonder goed hechten. De levensduur is bijna oneindig mits voorzien van een lak- of verfbehandeling.
Meranti is een makkelijke houtsoort wat bewerken betreft.
Bankirai wordt erg vaak toegepast bij hardhouten tuinmeubelen. Deze houtsoort gaat gemiddeld tussen de 20 en 25 jaar mee.
Na verloop der jaren zal de houtsoort gaan vergrijzen. U kunt het dan schilderen of bewerken met een tuinbeits. Houd er rekening mee dat beide producten goed vochtregulerend moeten zijn!
De bankirai heeft de eigenschap keihard te zijn.
 

Tuinmeubelen gemaakt van hardhout

hardhouten tuinmeubelsTe beginnen met tuintafels. En tuintafels zijn in verscheidene vormen. Zo zijn er natuurlijk de bekende vierkante en de rechthoekige tuintafel. Wilt u eens iets anders, dan kunt u kiezen uit een ovaal model, uit een smal of uit een rond mdel.
Daarnaast kunt u nog kiezen uit een vast model en uit een verstelbaar model. Krijgt u regelmatig veel visite, dan is een uitklapbare tuintafel erg ideaal!
 
Daarnaast worden er tuinmeubelsets gemaakt van hardhout. Een tuinmeubelset heeft standaard een tuintafel met vier tuinstoelen. Een andere optie wat betreft een tuinmeubelset is een tuintafel met vier blokstoelen. Nog een vorm is een tuintafel met vier stapelbare tuinstoelen.
 
Zeker een aanwinst in de tuin zijn de hardhouten tuinbloembakken en plantenbakken. Zullen bijdragen aan de sfeer wat de natuur betreft.
 
Altijd leuk om te zien en aangenaam om op te zitten zijn de hardhouten tuinbanken. Erg romantisch is uiteraard de boombank. Onder de boom en lekker in de schaduw.
En ook heel prettig om op te zitten zijn de loungebank, de tennisbank en de parkbank.
 
Om te zitten in uw prachtige tuin moeten er wel hardhouten tuinstoelen zijn. En er zijn nogal wat modellen, en u kunt deze modellen ook combineren. Een tuinstoel met of zonder armleuning. En er is een tuinstoel die inklapbaar is. En natuurlijk de verstelbare tuinstoel want daar kunt u de juiste ligstand mee maken. Erg relaxed zit of ligt u zelfs in een loungetuinstoel. Heeft u niet zoveel ruimte om tuinstoelen apart op te bergen, dan is de stapeltuinstoel dé uitkomst.
Eindelijk bent u met uw beiden. Even bijkomen, even bijpraten en nog even verder genieten doet u dan een zo`n romantische schommeltuinstoel.
hardhout tuinaccessoires
 
Uitgebreid én lang genieten van de zonnestralen doet u op een hardhouten ligbed. Een dik kussen hierop en genieten maar. En natuurlijk wilt u een verstelbare ligbed hebben.
Even in de schaduw want te lang liggen in de zon is niet goed. U verlaat de zon en vindt de schaduw onder een hardhouten parasol. Er zijn er met een doorsnede van 2 meter, van 3 meter en zelfs nog groter.
 

Er zijn diverse tuinaccessoires die van hardhout zijn gemaakt. Erg handig is het bijzettafeltje om kleine spullen op te leggen. Een kopje koffie wordt op een koffietafeltje voor u neergezet. Of hardhouten bloembakken.
 

Onderhoud aan hardhouten tuinmeubelen

In het geval dat de hardhouten tuinmeubelen de hele winter buiten hebben gestaan, dan kunt u deze het beste reinigen met een zachte borstel, vloeibare zeep en lauw water. Er zijn ook speciale onderhoudsproducten te koop voor hardhouten tuinmeubelen.
 

Tenslotte

Er is altijd enorm veel aanbod wat betreft modellen, vormen en nog veel meer. U wilt hardhouten tuinmeubelen, dan is het verstandig tuinmeubelbedrijven te bezoeken. U krijgt dan een goede indruk wat er allemaal te koop is en wat de prijzen zijn.
Het internet geeft u ook bijzonder veel informatie.
 
hardhouten tuinstoelen