Bamboe tuinmeubelen - tuinmeubels - terras en veranda meubelen

| Meer

bamboe tuinmeubelen

 
Bamboe tuinmeubelen en terrasmeubelen hebben en geven een bepaalde exotische tint aan uw tuin of terras. Echte natuurproducten, modern en hebben een tijdloos design. Het maken van uw tuin- en terrasmeubelen gebeurt nog steeds met de hand. Dat houdt in dat u uw tuinmeubels op maat kunt laten maken. Dan heeft u echt iets unieks in de tuin of op het terras staan dat niemand anders heeft! En bij bamboe tuin- en terrasmeubelen horen natuurlijk de mooiste en beste kussens. Er zijn kleuren genoeg om die aan te passen aan de bamboekleur. Zo ontstaat er een schitterende tuin of een indrukwekkend terras waar u vele jaren van zult genieten.
 
 
 

Wat is bamboe voor een materiaal?

 

bamboeIs een grassoort dat groeit in tropische regenwouden. Voordat aan de bewerking wordt begonnen, worden de  bamboestengels eerst gedroogd. Na het drogen worden de stengels behandeld tegen insecten en schimmels.
Voor uw buitenmeubels worden dikkere stengels gebruikt. De kleur van de stengels varieren van lichtbruin tot aan honinggeel toe.
 

 

Enkele bamboesoorten grof bekeken

Te beginnen met de lage soort. Deze wordt tussen de 10 en 150 centimeter hoog. De middelhoge soort bamboe gaat van 1,5 meter tot3,5 meter hoog. Dan komt de hoge soort en die groeit vanaf 2,5 meter tot zo`n 6 meter. Tenslotte de zeer hoge soort. Dan is er sprake van bamboe hoger dan 6 meter.
Een soort van de lage soort bamboe luistert onder andere naar de naam Indocalamus tesselatus.
De middelhoge soort kent ondermeer de naam Fargesia apicirubens.
De hoge soort heeft een bamboe met de naam Bashania fargesii.
De zeer hoge soort kent een bamboesoort met de naam Phyllosstachys atrovaginata.
 

Voordelen van bamboe bij tuinmeubels en terrasmeubels

  • Bamboe groeit best wel snel. Na ongeveer vijf jaar is de plant alweer rijp voor productie.
  • Makkelijk te bewerken.
  • Erg licht van gewicht dus tuin- en terrasmeubelen zijn makkelijk in het gebruik.
  • Omdat deze plant zich vernieuwd hoeft er niks gekapt te worden, en dat is prima voor het milieu!

bamboe tuinmeubelen

Onderhoud aan uw bamboe tuinmeubelen en terrasmeubelen

Schoonmaken gaat eenvoudig en snel met een vochtige doek. Uw tuin- en terrasmeubelen die het hele jaar door buiten staan vergaan sneller. Dat komt door de inwerking van vocht. Aanbevolen wordt om uw bamboemeubels met slecht weer binnen te zetten in een ruimte die verlucht kan worden.
 
Bamboe WeynOp zoek naar bamboe?
Neem eens een kijkje bij Bamboe WEYN : http://bamboe.weyn.be
 
 
 

Tuin- en terrasmeubels van bamboe

bamboe tuinmeubelenEen verrassing, zo mooi en stijlvol is een tuinmeubelset van bamboe. En dat geldt uiteraard ook voor de tuinbank. Uitrusten en even wegdromen doet u zeker in een fauteuil. En werkelijk een sieraad voor uw terras is de tuintafel.
Erg origineel, zeker weten, en dat is een bar van bamboe. Staat geweldig in uw tuin en zal de exotische sfeer nóg meer doen toenemen. En de bamboe barkrukken staan al voor u klaar!
Natuur met natuur. Dat geldt voor één of meerdere bloembakken van bamboe. U waant zich helemaal in de tropen met een parasol uit bamboe opgetrokken.
 

Enerverend resultaat!

en dat heeft u met tuin- en terrasmeubelen van bamboe. Wat een perfecte uitstraling, wat een heerlijke exotische sfeer, wat een feest om in uw tuin of op uw terras te zitten!
 
bamboe tuinmeubels